Adagolási útmutatók

BIOGAIA PROTECTIS BABY CSEPP

Adagolás:
Napi 5 csepp javasolt
, a baba testsúlyától és korától függetlenül. Mindegy, hogy reggel, délben vagy este, evés előtt vagy után kapja meg a babád, ez a cseppek működését nem befolyásolja. Az a fontos, hogy legyen egy olyan időpont, amit minden nap tartani tudsz. A készítményt lehetőleg kiskanálba csepegtetve add be a babádnak. Ez azért fontos, hogy a szemébe ne kerüljön, és, hogy az adagolást pontosan ellenőrizhesd. 

Egy adag (5 csepp) minimum 100 millió élő Limosilactobacillus reuteri Protectis®-t tartalmaz. Használat előtt a tubust jól rázd fel. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl – de ne feledd, a készítmény nem túladagolható, így 1-2 plusz csepp esetén pánikra nincs okod! 😁

Jellemző használat:
0-3 éves korban kúraszerűen vagy folyamatosan.

Mennyi ideig lesz elég?
Az 5 ml-es kiszerelés (BioGaia Protectis Baby) 22-25 napra.


BIOGAIA PROTECTIS BABY + D-VITAMIN CSEPP

Adagolás:
Napi 5 csepp javasolt, a baba testsúlyától és korától függetlenül. Mindegy, hogy reggel, délben vagy este, evés előtt vagy után kapja meg a babád, ez a cseppek működését nem befolyásolja. Az a fontos, hogy legyen egy olyan időpont, amit minden nap tartani tudsz. A készítményt lehetőleg kiskanálba csepegtetve add be a babádnak. Ez azért fontos, hogy a szemébe ne kerüljön, és, hogy az adagolást pontosan ellenőrizhesd. 

Egy adag (5 csepp) minimum 100 millió élő Limosilactobacillus reuteri Protectis®-t és 400 NE D3-vitamint tartalmaz. Használat előtt a tubust jól rázd fel. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl – a L. reuteri Protectis ugyan nem túladagolható, de a napi javasolt D-vitamin-bevitelnek vannak felső határai. Ezt összefoglaltuk egy táblázatban is: https://patika.biogaia.hu/2020/01/14/mennyi-d-vitamint-szedjunk-naponta/

Jellemző használat:
0-3 éves korban kúraszerűen vagy folyamatosan. 

Kell-e mellé másik D-vitaminos készítmény?
Egészséges babák esetében (0-1 éves korban) a napi normál D-vitamin-igény kielégítéséhez nem. A hazai D-vitamin konszenzus által javasolt beviteli szinteket, korosztályra lebontva itt találod: https://patika.biogaia.hu/2020/01/14/mennyi-d-vitamint- szedjunk-naponta/

Mennyi ideig lesz elég?
Az 5 ml-es kiszerelés (BioGaia Protectis Baby + D-vitamin) 22-25 napra.
A 3x5ml-es kiszerelés (BioGaia BABY IMMUNCSOMAG D-vitaminnal) akár 75 napra.


BIOGAIA PHARAX CSEPP

Adagolás:
Felnőtteknek és 6 hónaposnál idősebb gyermekeknek, életkortól és súlytól függetlenül, egyaránt napi 2×5 csepp javasolt – reggel 5 csepp és este 5 csepp. Előnyös étkezés vagy fogmosás után fél órával alkalmazni, és utána lehetőleg fél órán át nem enni, inni (hogy ne öblítsük le a torokról). Baktériumölő hatású száj- vagy toroköblítők használata után legalább fél órát várjunk a csepp beszedésével. Ne cseppentsük közvetlenül a szájba, a pontos alkalmazás érdekében kiskanálra csepegtetve vegyük be.

A napi adag minimum 400 millió Limosilactobacillus reuteri DSM 17938 és ATCC PTA 5289 baktériumtörzseket és 400 NE D3-vitamint tartalmaz. Használat előtt jól rázd fel az üvegcsét. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

Jellemző használat:
Féléves kortól babák, gyermekek, felnőttek és idősek is alkalmazzák.

Mennyi ideig lesz elég?
Az 5 ml-es kiszerelés (BioGaia Pharax csepp) 10-12 napra.

Hasznos jótanács:
Mi a teendő, ha ha a kicsiknek nem ízlik a BioGaia PHARAX csepp?


BIOGAIA PROTECTIS JUNIOR RÁGÓTABLETTA (eperízű)

Adagolás:
Napi 1-2 tabletta szedése javasolt. Mindegy, hogy reggel, délben vagy este, evés előtt vagy után kapja meg a gyermeked, ez a tabletta működését nem befolyásolja. A gyermekkorban leggyakrabban alkalmazott antibiotikumokkal egyidőben szedhető. Erről itt találsz részletes táblázatot: https://patika.biogaia.hu/2023/01/17/biogaia-antibiotikum-melle/

Egy tabletta minimum 100 millió élő Limosilactobacillus reuteri Protectis®-t tartalmaz. A tablettát alaposan szétrágva kell lenyelni. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

Jellemző használat:
3-12 éves korban kúraszerűen vagy folyamatosan. 

Mennyi ideig lesz elég?
A 30 db-os kiszerelés (BioGaia Protectis Junior) 15-30 napra, attól függően, hogy napi 1 vagy 2 tablettát alkalmazol.


BIOGAIA PROTECTIS JUNIOR + D-VITAMIN RÁGÓTABLETTA (narancsízű)

Adagolás:
Napi 1-2 tabletta szedése javasolt. Mindegy, hogy reggel, délben vagy este, evés előtt vagy után kapja meg a gyermeked, ez a tabletta működését nem befolyásolja. A gyermekkorban leggyakrabban alkalmazott antibiotikumokkal egyidőben szedhető. Erről itt találsz részletes táblázatot: https://patika.biogaia.hu/2023/01/17/biogaia-antibiotikum-melle/

Egy tabletta minimum 100 millió élő Limosilactobacillus reuteri Protectis®-t és 400 NE D3-vitamint tartalmaz. A tablettát alaposan szétrágva kell lenyelni. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

Jellemző használat:
3-12 éves korban kúraszerűen vagy folyamatosan. 

Mennyi ideig lesz elég?
Attól függően, hogy napi 1 vagy 2 tablettát alkalmazol:
a 10 db-os kiszerelés (BioGaia Protectis Junior + D-vitamin 10 db-os) 5-10 napra, 
a 30 db-os kiszerelés (BioGaia Protectis Junior + D-vitamin 30 db-os) 15-30 napra,
a 3×30 db-os kiszerelés (BioGaia JUNIOR IMMUNCSOMAG D-vitaminnal) akár 45-90 napra.


BIOGAIA PROTECTIS FELNŐTTEKNEK RÁGÓTABLETTA (narancsízű) 

Adagolás:
12 év feletti gyermekeknek: napi 1-2 tabletta szedése javasolt.
Felnőtteknek, várandósoknak: napi 2 tabletta szedése javasolt.
Túlsúly esetén: napi 2-3 tabletta szedése javasolt.
Terápiás felhasználás esetén az adagolásról kérdezd orvosodat! 

Egy tabletta minimum 100 millió élő Limosilactobacillus reuteri Protectis®-t és 800 NE D3-vitamint tartalmaz. A tablettát alaposan szétrágva kell lenyelni. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

Jellemző használat:
12 éves kortól serdülőknek, felnőtteknek és időseknek kúraszerűen vagy folyamatosan. 

Mennyi ideig lesz elég?
Attól függően, hogy napi 1 vagy 2 tablettát alkalmazol:
a 20 db-os kiszerelés (BioGaia Protectis Felnőtteknek) 10-20 napra, 
a 4×20 db-os kiszerelés (BioGaia FELNŐTT IMMUNCSOMAG D-vitaminnal) akár 40-80 napra.


BIOGAIA GASTRUS TOTAL RÁGÓTABLETTA (mandarinízű)

Adagolás:
Napi 1 tabletta szedése javasolt. Kúraszerűen legalább 30 napig javasolt a szedése, de a kúra eltarthat akár három hónapig is. Antibiotikum-kezelés esetén fontos, hogy a BioGaia Gastrus® Totalt két antibiotikum között vedd be, ne az antibiotikummal egyidőben.

Egy tabletta minimum 200 millió élő Limosilactobacillus reuteri Gastrus®-t tartalmaz. A tablettát alaposan szétrágva kell lenyelni. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

Jellemző használat:
3 éves kortól kúraszerűen vagy folyamatosan. 

Mennyi ideig lesz elég?
A 20 db-os kiszerelés (BioGaia Gastrus Total) 30 napra.


BIOGAIA PRODENTIS SZOPOGATÓTABLETTA (mentolízű)

Adagolás:
Napi 1-2 tabletta szedése javasolt. Lehetőleg fogmosás után félórával vedd be a tablettát, és hagyd, hogy szétolvadjon a szádban! Napi 1 db tabletta alkalmazása esetén az esti fogmosás utáni időszakot javasoljuk.

Várandósság alatt is biztonsággal szedhető.

Egy tabletta minimum 200 millió élő Limosilactobacillus reuteri Prodentis®-t tartalmaz. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

Jellemző használat:
12 éves kortól kúraszerűen vagy folyamatosan. 

Mennyi ideig lesz elég?
A 30 db-os kiszerelés (BioGaia Prodentis) 15-30 napra, attól függően, hogy napi 1 vagy 2 tablettát alkalmazol.


BIOGAIA PROTECTIS ORS REHIDRÁLÓ KÉSZÍTMÉNY (enyhén sós ízű)

Elkészítés: 
1 zacskó tartalmát oldd fel 250 ml vízben. Csecsemők esetén előzőleg forrald fel a vizet, majd hűtsd le, mielőtt a port hozzáadod. Ha hűtőszekrényben tárolod, a kész oldatot 6 órán belül használd fel. Szobahőmérsékleten való tárolás esetén 3 órán belül használd fel az oldatot.

Fontos figyelmeztetések: 
Mindig az előírt mennyiségű vízzel készítsd el az ORS oldatot! Ha a port nem elegendő mennyiségű vízzel oldod fel, a szervezetbe túl sok só juthat, amely veszélyes lehet. Keresd fel orvosodat, ha gyermeked abnormálisan bágyadt, nem akar inni, vagy nincs vizelete! Ha szoptatod gyermekét, folytasd a szoptatást!

Adagolás:
4 hónapos kor vagy 5 kg testtömeg alatt: napi 1 adag
4-11 hónapos kor között vagy 5-8 kg testtömeg között: napi 1-2 adag
1-2 éves kor között vagy 8-11 kg testtömeg között: napi 2-3 adag
2 éves kor vagy 11 kg testtömeg felett: napi 3-4 adag
Felnőtteknek: napi 3-4 adag

Fontos megjegyezni, hogy az ORS nem túladagolható. Gyermekkorban és felnőttkorban akár a teljes napi folyadékmennyiséget is érdemes ezzel fedezni.

Korszerű folyadékpótlás orális rehidráló folyadékkal:
Az ESPGHAN (Európai Gyermek-gasztroenterológiai, Hepatológiai és Táplálkozástudományi Társaság Táplálkozástudományi Bizottsága) ajánlása szerint 150–300 ml folyadékot adjunk óránként a betegnek, mégpedig úgy, hogy:

  • Az 1. órában legalább 5 ml (1–2 teáskanál) Orális Rehidráló Folyadék (ORS) bevitele 5 percenként
  • A tünetek javulásakor: növeljük a mennyiséget 10–20 ml-re, és adjuk ezt már csak 5–15 percenként

Ha a tünetek és a hányás fennmaradnak, forduljunk orvoshoz! Fontos tudni, hogy az Orális Rehidráló Folyadék nem túladagolható, a napi folyadékfogyasztás 100%-át érdemes ebből fedezni.

Egy adag minimum 1 milliárd élő Limosilactobacillus reuteri Protectis®-t tartalmaz. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

Jellemző használat:
Születéstől fogva kúraszerűen. 

Mennyi ideig lesz elég?
A 7 tasakos kiszerelés (BioGaia Protectis ORS) 2-7 napra, attól függően, hogy hány éves korban alkalmazod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.